Augstas efektivitātes mikro vēja ģenerators.

Kas ir augstas efektivitātes mikro vēja ģenerators ?

Augstas efektivitātes mikro vēja ģenerators ir augstas efektivitātes vēja ģenerators, kas nodrošina elektroenerģijas ražošanu pie minimāla vēja ātruma. Tas ir pilnīgi jauns produkts, īpaši paredzēts lietošanai minimālas vai normālas vēja plūsmas apstākļos.

Parasti vēja ģeneratori var darboties tikai stipra vēja apstākļos, bet tie nevar nodrošināt enerģijas ražošanu minimālas vai vidējas vēja plūsmas apstākļos.

Augstas efektivitātes mikro vēja ģeneratora tehnoloģija.

Pateicoties augsti attīstītai ražošanas tehnoloģijai, augstas efektivitātes mikro vēja ģenerators savas funkcijas sāk veikt jau pie minimāla vēja ātruma, t.i. 2 m/s – mirklī, kad karogi tikko sāk plīvot. Augstas efektivitātes mikro vēja ģenerators, uztverto vēja plūsmu tūkstoškārtīgi pastiprina.

Pārveides efektivitāte ir līdz 47%, kas ir daudzas reizes augstāka nekā tradicionāla tipa vēja ģeneratoriem.

Pie vienādas vēja plūsmas ar vienādu spārnu garumu, augstas efektivitātes vēja mikro vēja ģenerators ir daudz reizes efektīvāks elektrības ražošanā nekā līdz šim zināmie vēja ģeneratori.

 

Dažādu tipu vēja ģeneratoru efektivitāte.

Faktiski, lai saražotu līdzvērtīgu enerģijas daudzumu, vienāda tipa viens augstas efektivitātes mikro vēja ģenerators ir līdzvērtīgs sešiem tradicionāla tipa vēja ģeneratoriem

 

Augstas efektivitātes mikro vēja ģenerators ir piemērots ikvienai ēkai (īpaši vietām, kurām nav pieejama elektrība vai traucēta tās padeve), kā arī daudzām citām ierīcēm, kuru darbināšanai ir nepieciešama elektroenerģija.

Ja vēja ātrums pārsniedz 60m/s, tad augstas efektivitātes mikro vēja ģeneratora darbība automātiski tiek bremzēta. Ģeneratora lāpstiņas ir izgatavotas no oglekļa šķiedrām. Tās ir vieglas un tai pat laikā ļoti izturīgas.

Viens augstas efektivitātes mikro vēja ģenerators ir spējīgs saražot elektroenerģiju līdz 2kW/h dienā vai līdz

60 kW/h elektroenerģijas mēnesī. Vienā dienā tas var saražo tik daudz elektrības, lai varētu nodrošināt, vienā dzīvojamā mājā esošo elektropreču(t.sk. TV un ledusskapi ieskaitot) darbināšanai nepieciešamo elektrības daudzumu.

Tā darbība ir droša, klusa un bez vibrācijām.

Tas ir pieejams dažādās krasās (zaļā, pelēkā, zilā u.c.)

Austas efektivitātes mikro vēja ģenerators ir viegli uzstādāms. Tas var tikt uzstādīts kā uz sauszemes tā jūrā esošiem objektiem.

Ņemot vērā apkārtējo vidi un tur valdošos vējus, to var uzstādīt vienu vai vairākus, izvietojot horizontālās vai paralēlās līnijās, tādejādi paaugstinot elektroenerģijas ieguvi. Augstas efektivitātes mikro vēja ģeneratorus var apvienot grupās, atkarībā no nepieciešamā elektroenerģijas patēriņa.

Īpašības:

  1. Tas savu darbību uzsāk jau pie minimālas vēja plūsmas 2m/s. Tradicionāli vēja turbīnas sāk darboties no vēja ātruma 4m/s.
  2. Tas spēj saražot daudz enerģijas, kas ir izdevīgi lietotājam.
  3. 360º automātiska pielāgošanās vēja virzienam un pašregulācija pēc vēja plūsmas.
  4. Automātiska sistēmas atslēgšana pārāk stipra vēja gadījumā.
  5. Zemas uzstādīšanas izmaksas. 
  6. Tas strādā klusi, bez trokšņa un vibrācijas.
  7. Viegli uzstādāms. Uzstādīt var grupās, rindās vai kā citādāk.
  8. Ilgs darbības laiks ( 15 gadi un ilgāk).
  9. To var uzstādīt gan uz dažādu māju jumtiem; gan uz zemes, kā arī uz prāmjiem u.c.

Pielietošanas sfēras:

  • Mājas,
  • Siltumnīcas
  • Signalizācija
  • Radiolīnijas
  • Hidrometeoroloģijas stacijās
  • Elektronikas projektos
  • Bez tīkla risinājumos
  • Saules un vēja enerģijas hibrīda ielas lampās
  • Vēju enerģijas sistēmu risinājumos jūrā